Meniu Uždaryti

Sunkiaatlečiai pasižymėjo puikiais rezultatais

Panevėžio sporto centro ugdytiniai iš Anykščiuose vykusių sunkiosios atletikos jaunių pirmenybių namo grįžo su trylika medalių – trimis aukso, septyniais sidabro bei trimis bronzos.

Šįkart Anykščiuose nenugalimi buvo pirmas vietas laimėję Austėja Masiulytė, Airida Jasiūnaitė ir Artūras Pabrėža. Austėja Masiulytė (sv. kat. 55 kg) rovimo veiksmu iškėlė 38 kg bei stūmimo – 52 kg – sveriančias štangas, Airida Jasiūnaitė (sv. kat. 61 kg) – 43 kg ir 62 kg, Artūras Pabrėža (sv. kat. 89 kg) – 53 kg ir 70 kg. Varžybose antras vietas užėmė Dovydas Žukauskas (sv. kat. 61 kg) – 39 kg ir 53 kg, Arnoldas Petraitis (sv. kat. 81 kg) – 58 kg ir 80 kg, Domas Jonuška (sv. kat. 96 kg) – 60 kg ir 78 kg, Kamilė Grinskytė (sv. kat. 73 kg) – 50 kg ir 67 kg, Mindaugas Petraitis (sv. kat. 49 kg) – 20 kg ir 30 kg, Kajus Žukauskas (sv. kat. 34 kg) – 9 kg ir 14 kg bei Elijus Luomanas (sv. kat. 42 kg) – 13 kg ir 22 kg. Trečias vietas iškovojo Jokūbas Jasevičius (sv. kat. 55 kg) – 33 kg ir 42 kg, Kajus Matuzevičius (sv. kat. 61 kg) – 34 kg ir 45 kg bei Matas Kubiliūnas (sv. kat. 96 kg) – 23 kg ir 33 kg. Varžybose buvo paskelbtas ir stipriausiųjų sportininkų trejetukas į kurį patekęs Arnoldas Petraitis iškovojo trečiąją vietą.

Šiuo metu Panevėžio sporto centro sunkiaatlečiai laukia žinių iš sunkiosios atletikos federacijos – artimiausiomis dienomis turi paaiškėti, kurie pirmenybių dalyviai sulauks kvietimų į kitą savaitgalį Marijampolėje vyksiantį Lietuvos jaunių U15 sunkiosios atletikos čempionatą.

Neklasikinės sunkiosios atletikos varžybos. Jaunieji Panevėžio sporto centro bei Rokiškio sunkiaatlečiai savo jėgas išbandė Panevėžyje vykusiose neklasikinėse sunkiosios atletikos varžybose. Sportininkams reikėjo įveikti klasikinį štangos stūmimo veiksmą, šuolio į aukštį iš vietos ant diskų, kvadrato bei estafetės rungtis. 2008-2010 m. g. amžiaus grupės nugalėtoju tapo Kajus Matuzevičius, kuris per 1 minutę štangą rovimo veiksmu iškėlė 23 kartus. Panevėžiečiai puikią formą pademonstravo ir jauniausių dalyvių – 2011 m. g. – amžiaus grupėje. Pirma komanda, kurią sudarė Matas Kubiliūnas, Karolis Vičinas, Abid Oleive Yakobas, Džiugas Antaniškis ir Aronas Padoras, laimėjo estafetę bei kvadrato varžybas. Antros komandos dalyviai Dovydas Žukauskas ir Kajus Žukauskas laimėjo trečią vietą. Kajus Žukauskas taip pat tapo šuolio ant diskų nugalėtoju. Jaunasis sportininkas pašokęs iš vietos į aukštį pasiekė net 83 centimetrus ir užtikrintai laimėjo šią rungtį.

Panevėžio sporto centre sunkiosios atletikos treniruotes veda Gintautas Čeponis ir Dovydas Sužiedelis.

 

Skip to content