Meniu Uždaryti

Krepšininkai žais „Jr. NBA League“ turnyre

Kaune duotas startas naujajam „Jr. NBA League“ projekto sezonui, kuriame šiais metais dalyvaus rekordinis komandų skaičius – 30 berniukų ir 12 mergaičių. Čia varžysis ir dvi Panevėžio sporto centro krepšinio trenerės Rimos Daunienės ugdomos merginų komandos bei viena trenerio Tado Mykolaičio mokoma berniukų ekipa.

Iškilmingos atidarymo ceremonijos metu vyko komandų burtų traukimas, kurių metu dalyvavo legendiniai Lietuvos krepšininkai Valdemaras Chomičius ir Jonas Mačiulis. Jie ir įteikė NBA komandų marškinėlius jauniesiems krepšininkams. Burtai lėmė, kad Rimos Daunienės ugdytinės atstovaus Denverio „Nuggets“ ir Los Andželo „Clippers“ komandas, o Tado Mykolaičio – Detroito „Pistons“. Šiemet priešingai nei praėjusiais metais mergaitės žais atskirame turnyre. Berniukai savo turnyrą pradės balandžio 6–7 d., o mergaitės balandžio 13–14 d. Finalo ketverto varžybas, kaip ir praėjusiais metais, planuojama organizuoti birželio pabaigoje Vilniuje.

„Jr. NBA League“ turnyras ir jo sistema taip pat primins stipriausiąją pasaulio krepšinio lygą – komandos paskirstytos į divizionus bei konferencijas. Jaunųjų krepšininkų laukia intensyvūs balandžio ir gegužės mėnesiai, po kurių paaiškės, kurios komandos birželį varžysis dėl „Jr. NBA League“ čempionų žiedų bei taurės.

„Jr. NBA League“ – tai krepšinio turnyras, skirtas U11 amžiaus moksleiviams, kuriame  dalyvauti gali visų Lietuvos krepšinio mokyklų komandos. Tai yra puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas prieš pirmąjį oficialų Lietuvos moksleivių krepšinio lygos U12 „Pirmojo iššūkio“ čempionatą.

Turnyrą organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir Nacionalinė krepšinio asociacija.

Skip to content