Meniu Uždaryti

Treko dviratininkai kovoja dėl olimpinių kelialapių

Panevėžio sporto centro dviratininkai Olivija Baleišytė, Vasilijus Lendel ir Miglė Lendel kovoja dėl olimpinių kelialapių. Sportininkai tris dienas Honkonge dalyvavo 2024 m. Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Tautų taurės varžybų II etape. Šios varžybos yra vienas olimpinės atrankos etapų.

Olivija Baleišytė eliminavimo rungtyje iškovojo 4-ą vietą. Panevėžietė Tautų taurės varžybose per žingsnį nuo medalio liko antrą kartą karjeroje. Sportininkė šiose  varžybose jau yra iškovojusi 3 medalius – 1 sidabro ir 2 bronzos. Varžybų paskutinę dieną Lietuvos atstovai Olivija Baleišytė (omniume) ir Vasilijus Lendel (sprinte) iškovojo penktas vietas, taip dar labiau pagerindami savo pozicijas kovoje dėl olimpinių kelialapių. Olivija Baleišytė Tautų taurės varžybų omniume geriau yra pasirodžiusi tik kartą. Ji 2018 m. spalį Prancūzijoje vykusiame pasaulio taurės etape buvo ketvirta. Sportininkė omniume penktą vietą užėmė trečią kartą karjeroje (iš viso – 19 startų). Iki varžybų Honkonge Lietuva omniumo olimpinės atrankos reitinge buvo 16-a. Dalinant olimpinius kelialapius į omniumą pirmiausiai bus atsižvelgta į komandų persekiojimo lenktynių ir madisono rungčių reitingus. Pagal šiuos du reitingus į omniumą bus išdalinta 15 kelialapių. Likę 7 kelialapiai atiteks šalims, kurios neturės savo atstovių komandų persekiojimo ir madisono rungtyse.

Vasilijus Lendel Tautų taurės varžybų sprinto lenktynėse dalyvavo 32-ą kartą. Penkta vieta yra trečias geriausias jo pasiekimas šių varžybų sprinte per visą karjerą. Vyrų keirino rungtyje Vasilijus Lendel pasidalijo 26-ą vietą. Sportininkas sprinto lenktynių kvalifikacijoje iškovojo šeštą vietą. Tautų taurės sprinto lenktynių bendrojoje įskaitoje Vasilijus Lendel užima trečią vietą. Iki etapo Honkonge Lietuva vyrų sprinto olimpinės atrankos reitinge buvo 11-a. Dalinant olimpinius kelialapius į sprintą pirmiausiai bus atsižvelgta į komandų sprinto reitingą (iš ten pateks 16 dviratininkų). Per sprinto reitingą į žaidynes turėtų patekti 7 šalių, neturėsiančių savo atstovų komandų sprinte, dviratininkai. Tiesa, yra sąlyga, kad sprinte turi būti dalyviai iš kiekvieno žemyno.

Tautų taurės varžybose moterų sprinto kvalifikacijoje dalyvavo dar viena Panevėžio sporto centro ugdytinė – Miglė Lendel – kuri liko 33-ia ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Moterų keirino rungtyje sportininkė pasidalijo 25-ą vietą.

Atranka į Paryžiaus olimpinių žaidynių treko varžybas baigsis balandžio 14 d. Paskutini, jau trečias, UCI Tautų taurės etapas vyks balandžio 12-14 d. Miltone (Kanada). Iš trijų šių metų Tautų taurės varžybų etapų į olimpinės atrankos reitingą bus įskaitomi du geriausi rezultatai.

Oliviją Baleišytę treniruoja Panevėžio sporto centro dviračių treneris Dmitrii Leopold, Vasilijų Lendel ir Miglę Lendel – Anatolijus Novikovas.

Tomo Gaubio ir UCI nuotr.

 

Skip to content