Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centras kviečia paminėti Anapilin išėjusius sportininkus

Šiemet bus jau 25 metai, kuomet Panevėžio sporto centras miesto visuomenės narius,  sportininkus kviečia lapkričio 19 d. susirinkti Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, prisiminti Anapilin išėjusius sportininkus, trenerius, sporto vadovus, teisėjus, rėmėjus. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – būtent lapkričio 19-ąją gimė sporto patriarchas, Panevėžio garbės pilietis Vilhelmas Variakojis. Jis šiemet minėtų 109-ąjį gimtadienį.

V. Variakojo (1912-1988) vardas neatsiejamas nuo Panevėžio sportinio gyvenimo, šio darbštaus ir talentingo žmogaus veikla paklojo tvirtus pamatus, kad Panevėžys ne kartą būtų tituluojamas kaip sportiškiausias Lietuvos miestas. Tai sumanus ir kūrybingas mokytojas, krepšinio, stalo teniso specialistas. Už nuopelnus plėtojant kūno kultūrą ir sportą ne kartą apdovanotas medaliais, jam suteiktas Lietuvos nusipelniusio kūno kultūros ir sporto darbuotojo garbės vardas, SSRS kūno kultūros ir sporto žymūno ženklas, kiti apdovanojimai. 2012 m. Panevėžio miesto savivaldybė jam suteikė miesto Garbės piliečio vardą.

V. Variakojo sporto laimėjimai, sumanumas ir nuoširdumas dirbant su vaikais, aktyvi visuomeninė veikla ir šiandien yra pavyzdys pedagogams, ugdantiems naują sportininkų kartą.

Šiemet Šv. Mišios bus aukojamos lapkričio 19 d. 10 val. Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Po pamaldų bus vykstama į Kristaus Karaliaus katedros kapines (Ramygalos g.). Norinčiųjų vykti atiduoti pagarbą buvusiems sportininkams autobusas lauks prie bažnyčios.

V. Variakojis

Skip to content