Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro lengvosios atletikos manieže Lietuvos irkluotojai surengė 2020 metų Lietuvos bendro fizinio pasiruošimo čempionatą

Sausio pabaigoje Panevėžio sporto centro lengvosios atletikos manieže Lietuvos irkluotojai surengė 2020 m. Lietuvos bendro fizinio pasiruošimo čempionatą, kuriame be gausaus būrio Lietuvos sportininkų, jėgas išmėginti atvyko ir Estijos, Latvijos, Rusijos bei Baltarusijos sportininkai. Jau tradicinėse ir tarptautinėmis tapusiose varžybose dalyvavo 350 sportininkų iš kurių 60 sportininkų mūsų sporto centro ugdytiniai. Sportininkus ruošė treneriai D. Vaičikonienė, V. Vaičikonis, E. Simonaitytė, P. Bespalovas.
Bendro fizinio pasiruošimo varžybos – savotiška daugiakovė. Sportininkai dvi rungtis bėga (sprintas 60m. ir ilgasis bėgimas 1500 arba 800m.), tada visi daro preso pratimą laikui, su štangomis specializuotą irkluotojų traukos pratimą bei štangos stūmimą (abu pratimai laikui), prisitraukimus arba atsispaudimus. Jauniausi sportininkai vietoje pratimų su štanga atliko flamingo testą, šokinėjo su šokdyne bei kabėjo laikui.
Penkiose amžiaus grupėse konkurencija buvo didelė, o jaunučių tarpe galima pavadinti ir milžiniška. Deja individualiose įskaitose prizinės vietos buvo tik dvi. Jaunučių sąrašuose kur dalyvavo net devyniasdešimt sportininkų, Povilo Čepelės (tr. V. Vaičikonis) užimta trečia vieta didelis ir džiuginantis pasiekimas. Kita trečia vieta merginų jaunių grupėje atiteko Gabrielei Srivkinaitei (tr. D. Vaičikonienė).
Geriau Panevėžio sporto centro auklėtiniams sekėsi pirmą kartą organizuotose estafečių rungtyse. Komandą sudarė keturi sportininkai (trys vaikinai ir mergina). Kiekvienas dalyvis turėjo bėgti 100m., tuomet daryti 10 atsispaudimų, vėl bėgti 100 m. ir šokinėti su šokdyne 20 kartų ir tik po šokinėjimo perduoti estafetės lazdelę. Estafetės sulaukė didžiulio susidomėjimo ir smagu, kad čia mums sekėsi geriau nei individualiose rungtyse.
Pirmą vietą suaugusių grupėje iškovojo mūsų komanda Emilijus Montvila, Tomas Srivkinas, Lukas Šakalys bei moteris iš Rusijos Natalija Tarasenko. Jaunių grupėje pirmoji vieta atiteko Tomui Cesevičiui, Nedui Zavadskiui, Mantui Stasiškiui ir merginai iš Latvijos. Antroje vietoje liko su Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniais R. Sakalausku, H. Kairiu startavę D. Račkauskas ir G. Srivkinaitė. Na, o trečia vieta atiteko M. Račkauskui, L. Sapatkai, V. Vronevskiui ir L. Kepalaitei. Pačioje gausiausioje jaunučių grupėje iš 15-os komandų sidabro medaliais pasipuošė P. Čepelė, R. Mačiulaitis, E. Čepokaitė, N. Vaitkus. Berniukų-mergaičių grupėje auksą iškovojo Gabija Bakaitė su komandos draugais iš Rusijos, antraisiais liko A. Stepanovas, P. Valma su V. Velebskij ir I. Nekrošaite. Deja vaikų grupėje pasipuošti medaliais nepavyko.

                          

Skip to content