Meniu Uždaryti

Iš baidarių ir kanojų irklavimo varžybų grįžo su medaliais

Savaitgalį Trakuose vyko baidarių ir kanojų irklavimo Lietuvos taurės pavasario etapas, kuriame Panevėžio sporto centro komanda iškovojo visų spalvų medalius.

„Šios varžybos mums itin svarbios, kadangi vyko atranka į Pasaulio jaunių-jaunimo baidarių ir kanojų irklavimo čempionatą bei pirmas atrankos etapas į kitų metų šalies jaunių rinktinę. Nors komandoje jaudulio tikrai netrūko, džiaugiuosi savo ir trenerės Dalios auklėtinių puikiais rezultatais. Matau, kad komanda po treniruočių stovyklų dar labiau sustiprėjo, tad namo ir vėl grįžome su glėbiu medalių. Mūsų abiejų sportininkai iškovojo 24 medalių komplektus, net vienuolika sportininkų pateko į liepos pradžioje Italijoje vyksiantį Pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatą“, – sakė Panevėžio sporto centro baidarių ir kanojų irklavimo treneris Vytautas Vaičikonis.

„Džiaugiuosi viena perspektyviausių Lietuvos irkluotojų Kotryna Glemžaite, kuri šiemet akivaizdžiai sustiprėjo ir aplenkė dvi labai stiprias Latvijos sportininkes, kurios dar pernai buvo nepasiekiamos. Smagu, kad mūsų komandoje labai sustiprėjusios visos merginos. Sunkus darbas duoda vaisius“, – savo auklėtinių rezultatais didžiuojasi trenerė Dalia Vaičikonienė.

Varžybose keturvietę baidarę 500 m irklavę jaunių grupėje startavę Linas Bukauskas su sportininkais iš Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos (PRSSG) Eligijumi Bružu, Ryčiu Baku ir Orestu Rimša užėmė pirmąją vietą. Ši sudėtis ir startuos Pasaulio jaunių čempionate. Toje pačioje grupėje irklavę Emilis Petronis, Domantas Gritėnas, Lukas Mačionis ir Benediktas Keblys (PRSSG) finišo liniją kirto antri. Merginų grupėje irklavusios Indrė Savickytė bei PRSSG atstovės Gabija Bakaitė, Ema Milašiūtė, Miglė Sinicaitė iškovojo pirmąją vietą. Trečios buvo Kamilė Čiškauskaitė, Gabrielė Andrijauskaitė, Kamilė Railaitė ir Beatričė Juškaitė (PRSSG).

1000 m distanciją antras įveikė vienviete baidare irklavęs Eligijus Bružas, trečias – Orestas Rimšas (PRSSG). Tą patį atstumą dviviete baidare irklavę antri atplaukė Vilius Borisas ir Tomas Chainauskas. Dviviete kanoja su porininkėmis iš Šiaulių 500 m irklavusios Vytautė Gaurytė ir Aleksandra Sokolovaitė pasidalino prizines vietas. Vytautės ekipa atplaukė antra, o Aleksandros – trečia. Keturviete baidare plaukę Povilas Čepelė, Karolis Laskovas, Tomas Šimoliūnas (PRSSG) ir sportininkas iš Kauno laimėjo trečiąją vietą, jaunimo grupėje jų rezultatas pirmas, todėl tai jiems leis atstovauti Lietuvai Pasaulio jaunimo čempionate.

Dvivietę kanoją 500 m irklavę broliai Danielius ir Dovydas Gauriai užėmė antrąją vietą. Dvivietę baidarę irklavę Linas Bukauskas ir Orestas Rimšas (PRSSG) atplaukė pirmieji ir užsitikrino vietą komandoje važiuojančioje į Pasaulio jaunių čempionatą, antri buvo Eligijus Bružas ir Rytis Bakas (PRSSG), treti – Tomas Chainauskas ir Vilius Borisas. Vienviete baidare irklavęs Eligijus Bružas (PRSSG) užėmė antrąją, o Rytis Bakas (PRSSG) trečiąją vietas. Kotryna Glemžaitė šioje, svarbiausioje jai rungtyje, buvo nepralenkiama, sportininkė atplaukė pirma. Ant nugalėtojos pakylos laiptelio lipo ir Vytautė Gaurytė (PRSSG), kuri pirmoji atplaukė irkluodama vienvietę kanoją bei iškovojo teisę dalyvauti Pasaulio jaunių čempionate.

200 m distanciją Linas Bukauskas įveikė pirmas, o Orestas Rimšas (PRSSG) – antras. Antra šią distanciją įveikė ir Kotryna Glemžaitė nusileidusi sportininkei iš Latvijos. Dviviete baidare vyrų grupėje irklavę Povilas Čepelė ir Tomas Šimoliūnas užėmė pirmą vietą. Pirmi dviviete buvo ir Linas Bukauskas su Orestu Rimša bei Liucija Railaitė su Rasa Vaičikonyte – ši merginų įgula taip pat startuos Pasaulio jaunių čempionate Italijoje. Šie sportininkai varžėsi jaunių grupėje.

Varžybose dalyvavo Panevėžio sporto centro baidarių ir kanojų irklavimo trenerių Dalios ir Vytauto Vaičikonių ugdytiniai. Čia jėgas išmėgino per 200 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Ukrainos.

Skip to content