Meniu Uždaryti

Iš Lietuvos orientavimosi sporto čempionato parvežta bronza

Panevėžio sporto centro ugdytiniai dalyvavo tris dienas Vilniuje vykusiame Lietuvos orientavimosi sporto čempionate, iš kurio namo parvežta bronza.

Pirmąją varžybų dienų sportininkų laukė sprinto trasa, antrąją – ilgoji trasa, trečiąją – persekiojimo lenktynės. U18 amžiaus grupėje dalyvausi Miglė Činčikaitė susumavus trijų dienų rezultatus visas trasas įveikė per 2 val. 3 min. ir užėmė trečiąją vietą. Miglei pirmąją varžybų dieną teko įveikti 2,8 km distanciją su 20 kontrolinių punktų (KP), antrąją dieną – 4,9 km su 20 KP, trečiąją – 5,3 km su 15 KP. Toje pačioje amžiaus grupėje dalyvavusi Toma Gaižiūnaitė užėmė aštuntą vietą. U18 amžiaus grupėje varžęsis Tadas Mackevičius užėmė ketvirtą, o Salvijus Strolė šeštą vietas. Dalyviams pirmąją dieną teko įveikti 3,3 km distanciją su 23 kontroliniais punktais (KP), antrąją – 6,5 km su 23 KP, trečiąją – 6,1 km su 18 KP. Šių sportininkų treneris – Algirdas Šalkauskas.

Čempionate įdomiose bei techniškose trasose varžėsi per 650 sportininkų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos bei Lenkijos.

Primename, kad visi mylintys orientavimosi sportą kviečiami į masines orientavimosi varžybas „Surask nuotykį“. Profesionalūs treneriai supažindins su sporto šaka, konsultuos, kartu sportuos, atsakys į kylančius klausimus. Kiekvieno turo metu dalyviui suteikiamas žemėlapis, kompasas, priskiriama kortelė. Varžybos vyks iki lapkričio mėnesio kiekvieną trečiadienį. Rytoj, gegužės 10 d., orientavimosi sporto entuziastai laukiami nuo 16 val. Žaliojoje girioje. Išsamiau – socialinio tinklo Facebook paskyroje Panevėžio orientacininkai.

 

 

Skip to content