Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro krepšininkai – MKL U19 čempionai

Savaitgalį „Kalnapilio“ arenoje vykusiame LIDL-MKL U19 vaikinų čempionato finale Panevėžio sporto centro komanda įveikusi visus varžovus iškovojo čempionų titulą.

Pirmosiose pusfinalio rungtynėse nuo pirmųjų minučių vadžias į savo rankas paėmę Panevėžio SC auklėtiniai rezultatu 96:75 (35:18, 19:21, 26:13, 16:23) įveikė Alytaus SRC ekipą ir užtikrintai žengė į finalą. Šiose varžybose išsiskyrė 30 taškų pelnęs ir 38 naudingumo balus surinkęs Nikas Stuknys.

Didžiojo finalo rungtynės atnešė tikrą emocijų audrą. Panevėžiečiai susitiko su V. Knašiaus KM komanda ir nors priešininkų komandos vaikinai antrajame kėlinyje jau buvo nutolę dviženkliu skirtumu, tačiau panevėžiečių tai iš vėžių neišmušė. Trečiajame kėlinyje vietos sirgalių palaikymo vedami šeimininkai prisivijo, o ketvirtajame kėlinyje perlaužė rungtynes. Po itin įtemptų rungtynių vos vieno taško persvara rezultatu 86:85 (18:26, 21:22, 30:21, 17:16) laimėjo panevėžiečiai ir tapo LIDL-MKL jaunimo U19 čempionato nugalėtojais.

„Su šia puikiai rungtyniaujančia komanda iš B diviziono perėjome į A divizioną. Esu labai patenkintas vaikinais, daugelis jų dirba asmeniškai ir tą parodo rezultatas. Labai džiaugiuosi laimėjimu ir už puikią kovą sakau visiems „ačiū“, – džiaugėsi Panevėžio sporto centro krepšinio treneris Gintaras Leonavičius.

Čempionų gretose po 27 naudingumo balus surinko Vilhelmas Tallat-Kelpša ir Nikas Stuknys. Panevėžyje buvo išrinktas simbolinis finalinio ketverto penketukas, į kurį pateko Nikas Stuknys ir Arnas Strikulys.

Sveikiname sportininkus ir jų trenerį tapus čempionais!

Skip to content