Meniu Uždaryti

Lietuvos akvatlono čempionate iškovotos prizinės vietos

 

Savaitgalį Druskininkuose vyko Lietuvos pavasario akvatlono čempionatas, kuriame Panevėžio sporto centro triatlono trenerių Andrejaus Rancevo bei Justinos Steponaitienės ugdytiniai užėmė prizines vietas.

Lietuvos sporto centro erdvėse triatlonininkai varžėsi plaukimo ir bėgimo rungtyse, kaip  įprastai sportininkai buvo suskirstyti į amžiaus grupes ir atitinkamas distancijas. Vaikų grupės dalyviai turėjo įveikti 100 metrų plaukimo ir 500 metrų bėgimo distancijas. Šioje amžiaus grupėje varžęsis Ričardas Mugenis iškovojo bronzos medalį.

Jaunučių grupės sportininkai varžėsi 200 metrų plaukimo ir 1 kilometro bėgimo rungtyse. Antrąją vietą laimėjo ir sidabro medaliu pasidabino Dovilė Rodriquez – Aleknaitė, trečiąją – Elzė Pečiulytė.

Jaunių grupės triatlonininkams teko plaukti 400 metrų ir bėgti 3 kilometrus. Šioje amžiaus grupėje dalyvavęs Ignas Norvilas užėmė antrąją, o Milda Ažusienytė – trečiąją vietas.

Lietuvos akvatlono čempionate dalyvavo 110 sportininkų iš visos Lietuvos ir keletas iš kaimyninės Latvijos. Šios varžybos yra vienos svarbiausių, žyminčių prasidėjusį atrankos ciklą į nacionalines jaunių, jaunimo, suaugusiųjų rinktines.

Savaitgalį Druskininkuose sportininkai kovojo ne tik dėl Lietuvos akvatlono čempiono titulo, bet ir pelnė pirmuosius triatlono reitingo taškus. Balandžio 30 d. Panevėžyje vyks Lietuvos baseino triatlono čempionatas, kuriame sportininkai taip pat papildys reitingo taškų kraitį. Dėl Lietuvos vidutinio nuotolio čempiono titulo triatlonininkai rugpjūčio 6 d. varžysis Estijos sostinėje Taline.

 

Skip to content