Meniu Uždaryti

Iš tarptautinio dziudo festivalio – su medaliais

Savaitgalį Alytuje vyko tarptautinis vaikų dziudo festivalis „Judo Animal Planet 2023“, kuriame varžėsi ir medalius iškovojo Panevėžio sporto centro ugdytiniai.

Savo svorio kategorijoje ant tatamio priešininkus įveikė ir pirmas vietas pelnė Tomas Semčenko, Kajus Charenka ir Patrikas Taura. Sidabro medaliais pasidabino Kristupas Zakarauskas, Eimantas Liobikas, Arijus Liobikas ir Joris Fiodorovas. Bronzinę trečią vietą iškovojo Eglė Šachovaitė.

Pasak Panevėžio sporto centro dziudo trenerio Kęstučio Trumpio, varžybose vyko ne tik asmeninės kovos, bet ir komandinės rungtys, kuriose dalyvavo 8 komandos. Jungtinė Panevėžio sporto centro ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos komanda įveikė marijampoliečių bei jungtinę Lenkijos, Norvegijos bei Didžiosios Britanijos komandas. Kovojant dėl patekimo į finalą buvo nusileista vilniečiams. Dėl prizinės trečios vietos panevėžiečiai varžėsi su Ukrainos komanda. „Varžybos buvo itin įtemptos, kovodami tik paskutinėje rungtyje sužinojome, kas yra stipriausi. Priešininkų komandą įveikėme rezultatu 4:3“, – sakė treneris K. Trumpis.

Varžybose dalyvavo per 400 dziudo sportininkų iš Lietuvos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos.

Panevėžio sporto centre dziudo treniruotes veda Kęstutis Trumpis, Ričardas Balta, Ieva Klimašauskienė ir Vidas Klimašauskas.

Skip to content