Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro ugdytiniai dalyvavo sunkiosios atletikos varžybose

Savaitgalį Panevėžio sporto centro ugdytiniai dalyvavo dvejose sunkiosios atletikos varžybose, iš kurių namo grįžo su iškovotais medaliais.

Į tarptautinį sunkiosios atletikos turnyrą, kuris vyko netoli Tartu esančioje Melliste gyvenvietėje, atvyko įvairios komandos iš Lietuvos, Estijos, Latvijos bei Vokietijos. Daugiau nei 80 sunkiaatlečių įvairiose svorio kategorijose kovojo dėl prizų bei medalių. Panevėžio sporto centro sunkiosios atletikos trenerio Gintauto Čeponio ugdytinis Laurynas Aleliūnas svorio kategorijoje iki 109 kg tapo nugalėtoju. Laurynas išstūmė 75 kg ir išrovė 62 kg sveriančias štangas.

„Iš varžybų namo parsivežėme čempioną, tad labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu“, – sakė treneris G. Čeponis.

Savaitgalį vyko dar vienos sunkiosios atletikos varžybos, kuriose sėkmingai pasirodė Dovydo Sužiedelio ugdytiniai. Į Marijampolės sporto centro sporto salę susirinko apie 100 sunkiaatlečių iš Panevėžio, Telšių, Degaičių, Vilniaus, Alytaus miesto bei rajono, Lazdijų, Gargždų, Klaipėdos, Plungės, Jurbarko ir Marijampolės.

„Šiais metais varžybose startavo labai daug jaunų, nesenai pradėjusių sportuoti ir dar savo jėgų sporto varžybose neišbandžiusių atletų. Ne veltui ant nugalėtojų medalių juostelės užrašas „Pirmasis startas“ liudijo, jog sportininkams šios varžybos buvo pirmosios. Tarp gausaus dalyvių būrio dalyvavo ir keturi Panevėžio sporto centro ugdytiniai. Džiugu, kad per pirmus du mėnesius mūsų sunkiaatlečiams pavyko puikiai pasiruošti varžyboms ir namo grįžti su medaliais. Deimantas Vedekšys savo svorio kategorijoje tapo čempionu, o Kamilė Grinskytė ir Austėja Masiūlytė – 2 vietos laimėtojomis. Be to, Deimantas 2011-2012 m. amžiaus grupėje pateko ir į stipriausių sunkiaatlečių trejetuką“, – teigė treneris D. Sužiedelis.

Deimantas varžybose svorio kategorijoje iki 32 kg išstūmė 21 kg bei išrovė 18 kg sveriančias štangas. Austėja svorio kategorijoje iki 45 kg išrovė 18 kg ir išstūmė 24 kg, o Kamilė svorio kategorijoje iki 70 kg išrovė 22 kg ir išstūmė 29 kg sveriančias štangas.

Marijampolėje vykusios varžybos rengiamos kasmet ir yra skiriamos ilgamečiam sunkiosios atletikos treneriui Juozui Kavaliauskui atminti.

Sveikiname sportininkus ir jų trenerius su pasiektais laimėjimais!

Skip to content