Meniu Uždaryti

V. Karpačiausko bokso turnyre pelnytos prizinės vietos

Savaitgalį Panevėžio universalioje sporto arenoje jau XXIII kartą vyko tarptautinis legendinio Lietuvos boksininko, Europos čempiono ir pasaulio pirmenybių prizininko Vitalijaus Karpačiausko bokso turnyras, kuriame Panevėžio sporto centro ugdytiniai užėmė prizines vietas.

Algirdas Lotužis jaunių grupės svorio kategorijoje iki 70 kg trečiajame kovos raunde nusileido priešininkui ir užėmė antrą vietą. Domantas Valentinavičius elito grupės svorio kategorijoje iki 67 kg iškovojo trečią vietą. Kajus Saltonas jaunimo grupės svorio kategorijoje iki 67 kg taip pat pelnė trečią vietą. Šiuos sportininkus treniruoja Panevėžio sporto centro bokso treneriai Aleksandras Laučenkovas ir Vitalijus Karpačiauskas.

„Varžybos tikrai pavykusios, nors žinoma visada norisi aukštesnių rezultatų. Šis turnyras mums buvo kaip pasiruošimas ir savo jėgų pasitikrinimas prieš ateinančias varžybas. Svarbiausi Lietuvos čempionatai, kuriuose ketiname dalyvauti, prasidės dar tik kitąmet. Šiek tiek apmaudu, kad dėl tam tikrų nepalankiai susiklosčiusių asmeninių aplinkybių A. Lotužiui nepavyko iškovoti aukso medalio. Taip pat ir dėl Herkaus Žaltausko, kuris dėl išėjimo į pusfinalį svorio kategorijoje iki 80 kilogramų kovojo su šiauliečiu bei lygioje kovoje atidavė pergalę priešininkui. Šįkart net ir namų sienos nepadėjo pasiekti medalio“, – sakė treneris A. Laučenkovas.

Turnyre dalyvavo sportininkai iš 4 šalių – be šeimininkų lietuvių ringe kovojo boksininkai iš Armėnijos, Latvijos ir Ukrainos.

Vitalijus Karpačiauskas – vienas tituluočiausių Lietuvos boksininkų. 1993 m. panevėžietis tapo Europos čempionu ir buvo išrinktas geriausiu Lietuvos metų sportininku. V. Karpačiausko sąskaitoje du pasaulio čempionato medaliai – 1993 m. čempionato sidabras ir 1995 m. pirmenybių bronza. V. Karpačiauskas dalyvavo dvejose olimpinėse žaidynėse. 1992 m. Barselonoje sportininkas užėmė 5 vietą, o 1996 m. Atlantos žaidynėse buvo 9-as. Jau daugiau negu dešimtmetį V. Karpačiauskas dirba bokso treneriu Panevėžio sporto centre.

Skip to content