Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centras įgyvendino projektą „Aš ir sportas“

Panevėžio sporto centras įgyvendino neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektą „Aš ir sportas“. Prevencinė veikla vykdyta, siekiant mažinti rizikos ir didinti apsaugos veiksnių įtaką, ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius per sportą.

Projekto įgyvendinimo metu siekta įtraukti kuo daugiau jaunimo vasaros metu į sportinius užsiėmimus, renginius, tuo pačiu užkertant kelią neturiningam laisvalaikio praleidimui: skaitytos paskaitos, vyko fiziniai užsiėmimai, organizuotos draugiškos įvairių sporto šakų varžybos bei turnyrai, paminėta Kūno kultūros ir sporto diena.

Panevėžio sporto centro ugdytiniams Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Giedrė Kundrotienė skaitė paskaitą „Psichoaktyvių medžiagų vartojimo žala“, Lietuvos antidopingo agentūros darbuotoja Dalia Motėjūnaitė vedė seminarą tema „Antidopingas: pagrindiniai dalykai, ką reikia žinoti“. Sportininkai buvo supažindinti su rūkymo ir narkotikų vartojimo žala, sužinojo kokios medžiagos yra draudžiamos vartoti sporte ir kokią jos neigiamą įtaką turi sportininko organizmui, žiūrėjo filmuotą medžiagą,  vyko diskusijos.

  

Projekto įgyvendinimo metu vyko draugiški mergaičių tinklinio, berniukų ir mergaičių krepšinio turnyrai. Mergaičių draugiškame tinklinio turnyre „Panevėžio taurė-2022“ dalyvavo Panevėžio, Joniškio, Mažeikių, Radviliškio r. komandos, kuriose ne tik vyko atkaklios kovos tarp komandų, bet kartu tai buvo ir pasiruošimas dalyvauti Lietuvos jaunučių mergaičių U16 tinklinio čempionate. Taip pat buvo suorganizuoti net keli berniukų krepšinio turnyrai, kuriuose dalyvavo  Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus  komandos. Mergaičių draugiškame krepšinio turnyre dėl stipriausiųjų titulo varžėsi Panevėžio, Biržų bei Šiaulių komandos.

Baigiamasis projekto akcentas – bėgimu paminėta Kūno kultūros ir sporto diena. Prieš bėgimą graikų ir romėnų imtynių treneris Marius Baranauskas pravedė mankštą. Sporto dienos renginyje 2008 m. g. ir jaunesni berniukai bei mergaitės aplink „Aukštaitijos“ sporto komplekso stadioną bėgo vieną ratą, o  2007 m. g. ir vyresni – du. Visiems dalyviams atminčiai įteikti medaliai. Skaičiuojama, kad renginyje dalyvavo daugiau kaip 400 jaunųjų panevėžiečių.

Projekto veiklose dalyvavę Panevėžio sporto centro ugdytiniai džiaugiasi įtraukti į įvairias naujus užsiėmimus.

Dėkojame treneriams, prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo.

Projektas finansuojamas Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

 

Skip to content