Meniu Uždaryti

Didžiausiame tarptautiniame rankinio turnyre pelnytos prizinės vietos

Savaitgalį Panevėžyje karaliavo rankinis – vyko tradicinis tarptautinis jau XXVI rankinio turnyras „Panevėžio taurė – 2022“.

„Šis turnyras kasmet organizuojamas siekiant pasitikrinti jėgas prieš dalyvaujant Lietuvos čempionatuose. Šiemet dalyvauti rankinio turnyre užsiregistravo rekordinis dalyvių skaičius. Į Panevėžį atvyko 62 rankininkų komandos, iš viso apie 800 dalyvių. Tai didžiausias rankinio turnyras, kuris vyksta Lietuvoje. Į Panevėžį atvyko stipriausios savo amžiaus grupių komandos. Džiugu, kad mūsų turnyrą pamėgo kaimynai latviai ir estai. Šiemet jų atvyko net 26 komandos, o tai parodo, kad turnyras organizuojamas sklandžiai. Buvo ir daugiau norinčiųjų čia dalyvauti, tačiau negalėjome visų priimti, tiesiog nebetilpome į dienotvarkę. Ypatingai už pagalbą rengiant tokio masto turnyrą  dėkojame Panevėžio sporto centrui ir Panevėžio miesto savivaldybei, be kurių indelio jos nebūtų įvykusios“, – sakė Panevėžio sporto centro rankinio treneris Mindaugas Vėta.

Rankinio turnyre dvi dienas trejose amžiaus grupėse varžėsi 24 mergaičių ir keturiose amžiaus grupėse 38 berniukų komandos. Buvo sužaistos 159 rungtynės keturiose Panevėžio sporto centro bazėse bei Panevėžio futbolo akademijos sporto salėje.

Vaikinai varžėsi U12, U14, U16 , U18, o merginos, U12, U14 ir U16 grupėse. Visose grupėse varžėsi ir Panevėžio sporto centro rankininkų komandos. Geriausiai sekėsi jungtinei PRSSG – Panevėžio sporto centro U16 komandai, kuri finale užėmė antrą vietą ir pasidabino sidabro medaliais. Antrą vietą iškovojo ir U14 Panevėžio sporto centro merginos, kurios finale nusileido Kauno rajono sporto mokyklos komandai. U12 grupėje Panevėžio sporto centro ugdytinės iškovojo trečią vietą. Jungtinė PRSSG-Panevėžio sporto centro U18 komanda iškovojo ketvirtą vietą. Ketvirtą vietą laimėjo ir U16 Panevėžio sporto centro merginų komanda. U14 Panevėžio sporto centro I vaikinų komanda laimėjo šeštą, o Panevėžio sporto centro II komanda – 12 vietas. U12 Panevėžio sporto centro vaikinų komanda iškovojo devintą vietą.

Varžybose dalyvavo komandos iš Panevėžio, Kauno miesto ir rajono, Alytaus, Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos, Utenos, Pasvalio, Molėtų, Rygos, Dobelės, Salaspilio, Aizkrauklės, Talino ir kt. Rankinio turnyro komandoms buvo išdalintas 31 medalių komplektas, naudingiausiems kiekvienos komandos žaidėjams įteikti asmeniniai prizai. Panevėžio komandose jie įteikti Aistei Sapkaitei, Amandai Dzikavičiūtei, Uljanai Švelnei, Aironui Ožalinskui, Nedui Rudokui, Dovydui Kairiui,  Nojui Karveliui ir Aldui Milkintui.

Panevėžyje rankininkus ugdo Panevėžio sporto centro treneriai Mindaugas Vėta, Laura Salamanavičė, Mindaugas Barzdenis, Aldona Šlėktienė, Sergejus Sokolovas, Petras Mečionis ir Valdemaras Burba.

Skip to content