Meniu Uždaryti

Irkluotojai varžėsi didžiausiose Pasaulio jaunučių varžybose

Praėjusią savaitę Bratislavoje (Slovakija) vyko pačios didžiausios Pasaulyje jaunučių baidarių ir kanojų irklavimo varžybos „Olympic hopes“. Šiemet čia dalyvavo 785 sportininkai iš 40 šalių.  Lietuvos komandą sudarė 48 sportininkai, 17 iš jų – Panevėžio atstovai.

Panevėžio sporto centro ugdytinis Dovydas Gaurys irkluodamas 1000 m vienviete kanoja pateko į B finalą, ten Dovydas iškovojo ketvirtą vietą ir bendroje įskaitoje liko 13-as.

Irkluodama vienvietę baidarę 500 m nuotolyje Kotryna Glemžaitė B finale finišavo penkta (14-a bendroje įskaitoje).

Dviviete baidare 500 m irklavę Tomas Chainauskas su Viliumi Borisu prasibrovė į pusfinalį, ten užėmė devintą vietą ir į finalus nepateko.

Broliai Dovydas ir Danielius Gauriai 500 m nuotolyje irklavę dviviete kanoja bendroje įskaitoje užėmė 16-ą vietą, o Rasa Vaičikonytė ir Liucija Railaitė buvo antros B finale tiek 500 tiek ir 200 m nuotoliuose, bendroje įskaitoje likusios vienuoliktos.

Keturvietę baidarę irklavę Domas Bareika, Martynas Grybė, Linas Bukauskas ir Orestas Rimšas 500 m nuotolyje pateko į pagrindinį A finalą, kur vaikinai iškovojo aštuntą vietą.

Linas Bukauskas irkluodamas vienviete baidare 200 m nuotolį pateko į pagrindinį A finalą ir užėmė devintą vietą. Toje pačioje rungtyje pusfinalyje varžęsis Domantas Gritėnas užėmė aštuntą vietą ir į finalus nepateko.

Vienvietę kanoją pusfinalyje irklavęs Danielius Gaurys 200 m nuotolyje užėmė vienuoliktą vietą, kadangi B finale finišavo antras. Kotryna Glemžaitė 200 m nuotolyje irklavusi vienvietę baidarę finale B laimėjo septintą vietą.

Linas Bukauskas ir Nedas Kraujalis pagrindiniame A finale pasidabino sidabru aplenkę virš trisdešimt įgulų. Tai puikus dueto pasiekimas, pirmi medaliai tokio rango varžybose. Toje pačioje rungtyje dalyvavę Tomas Chainauskas su porininku pusfinalyje buvo devinti.

Slovakijoje vykusiose varžybose dalyvavo Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio ugdytiniai. Šiuo metu sportininkai ruošiasi savaitgalį Šiauliuose vyksiančiam Lietuvos mokinių pirmenybių ir jaunučių čempionatui bei Lietuvos taurės rudens etapui.

Irkluotojų sezonas eina į pabaigą ir tradiciškai spalį irkluotojai ilsėsis po labai intensyvaus sezono.

Skip to content