Meniu Uždaryti

Panevėžio irkluotojai varžėsi Pasaulio jaunių ir jaunimo čempionate

Rugpjūčio 31 d. – rugsėjo 4 d. Vengrijoje, Segedo mieste, vyko Pasaulio jaunių ir jaunimo irklavimo čempionatas, kuriame jungtinė 10 sportininkų Panevėžio sporto centro ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos komanda atstovavo Panevėžiui ir visai šaliai. Varžybose dalyvavo Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio auklėtiniai Kotryna Glemžaitė, Linas Bukauskas, Povilas Čepelė, Tomas Šimoliūnas, Karolis Laskovas, Heraldas Kairys, Eligijus Bružas, Orestas Rimšas, Rytis Sakalauskas ir Domas Bareika. Varžybos vyko 1000, 500 ir 200 m nuotoliuose.

„Džiaugiuosi, kad pirmą kartą istorijoje Lietuvos keturvietė baidarė Pasaulio jaunių ir jaunimo čempionate pateko į finalą. Mums tai didelis pasiekimas. Didžiuojuosi savo vyrais, jie padarė viską, ką galėjo. Šiose varžybose patekti į finalą yra didelis pasiekimas, nes ir patekimas į rinktinę, atstovavimas savo šaliai, gimtam miestui jau yra didelė garbė. Mums visiems tai dar viena didelė patirtis, dalyvaujant aukšto lygio pasaulinėse varžybose“, – sakė treneris Vytautas Vaičikonis.

Keturvietė baidarė, kurią irklavo Karolis Laskovas, Tomas Šimoliūnas, Povilas Čepelė ir Domas Bareika jaunių grupėje pateko į finalą. Jame panevėžiečiai užėmė 8 vietą, 500 m nuotolį įveikę per 1:28:03.

Jaunių grupėje dviviete baidare startavę Kotryna Glemžaitė ir Tomas Šimoliūnas B finale užėmė 12 vietą. Jie 500 m nuotolį įveikė per 1:42:95. Jungtinė baidarininkų Oresto Rimšos ir Lino Bukausko komanda B finale 500 m nuotolyje laimėjo 13 vietą. Jie nuotolį įveikė per 1:37:66. Kotryna Glemžaitė 500 m nuotolyje irklavusi vienvietę baidarę pateko į B finalą ir bendroje įskaitoje užėmė 18 vietą. Sportininkė nuotolį įveikė per 2:06:53. Eligijus Bružas 1000 m nuotolyje pelnė  25, o 500 m – 32  vietas. Jaunimo grupėje varžęsi Rytis Sakalauskas ir Heraldas Kairys 500 m nuotolį įveikė 31.

Šiuo metu panevėžiečiai su šalies jaunučių rinktine yra išvykę į Slovakiją, kur vyksta didžiausios pasaulyje jaunučių varžybos „Olympic Hopes“. Čia dalyvauja 765 dalyviai iš 40 šalių.  Panevėžiui atstovauja trenerių Dalios ir Vytauto Vaičikonių 18 ugdytinių.

Skip to content