Meniu Uždaryti

Iš dviračių varžybų – su medaliais

Panevėžio sporto centro ugdytiniai dalyvavo dviračių rungtynėse, iš kurių namo parvežtas ne vienas medalis.

„Ukmergės fabrikų kroso“ IV etapo varžybose Elžbieta Seliavaitė aplenkė savo varžoves ir mergaičių grupėje užėmė pirmą vietą. Berniukų grupėje Dovydas Gurskis užėmė šeštą, o Vėjas Musteikis – septintą vietas. Vyrų grupėje Darijus Ivanauskas taip pat užėmė septintą vietą. Varžybose dalyvavo 301 dviratininkas iš Panevėžio, Ukmergės, Vilniaus, Radviliškio, Ignalinos, Kauno, Zarasų bei Kėdainių. Šios varžybos – tai tradicinis, nuo 2015-ųjų vykstantis renginys, kuriuo siekiama populiarinti bėgimo ir dviračių sportą, skatinti įvairaus amžiaus žmones praleisti aktyvų laisvalaikį gamtoje, siekiama jaunimą sudominti sportu. Renginį sudaro 6 etapai, kuriuose dalyviai varžosi bėgimo,  MTB dviračių kroso, rogainingo rungtyse.

Ignalinoje vyko jau 21 kartą organizuojamos MTB dviračių maratonų taurės varžybos, kuriose su stipriausiais šalies sportininkais jėgas išbandė ir Panevėžio sporto centro ugdytiniai.

Berniukų V10 amžiaus grupėje Aronas Januška užėmė 1 vietą. W13 amžiaus grupėje Elžbieta Seliavaitė buvo trečia, o toje pačioje amžiaus berniukų grupėje Vėjas Musteikis užėmė antrą,  Aronas Januška – trečią vietas. Panevėžio sporto centro ugdytinius treniruojantys Anatolijus Novikovas ir Tomas Usevičius džiaugiasi jaunųjų sportininkų pasiekimais. Treneriai ypač didžiuojasi Aronu, kuris būdamas tik 10 metų amžiaus kovoja ir vyresnių vaikų amžiaus grupėje bei tampa vienu iš prizininkų.

Ignalinoje vykstantis MTB dviračių maratonų taurės etapas iš kitų išsiskiria kaip fiziškai sunkiausias, kadangi šiose varžybose dviratininkai numina daugiausiai kilometrų. Varžybose įvairiose amžiaus grupėse dalyvavo beveik 1000 dviratininkų iš visos šalies.

Skip to content