Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro irkluotojai pasidabino medaliais

Savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos baidarių ir kanojų čempionatas, kuriame puikiai pasirodė bei šūsnį medalių susižėrė Panevėžio sporto centro irkluotojai. Jungtinę komandą sudarė 41 sportininkas. Panevėžiečiai varžėsi 200, 500, 1000 ir 5000 m nuotoliuose. Panevėžiečiai varžėsi 200, 500, 1000 ir 5000 m nuotoliuose.

„Visos mūsų komandos rezultatai labai puikūs. Pripratinome Panevėžio miesto žmones prie irkluotojų medalių. Trenerės Dalios auklėtinės stipriausios šalyje su dideliu atotrūkiu, komandos vaikinai taip pat ne kartą lipo ant prizininkų pakylos. Nepamirškime, kad tai – suaugusiųjų Lietuvos čempionatas. Kiekvienas medalis – sportininkų ilgo darbo rezultatas“, – sakė treneris Vytautas Vaičikonis.

Irkluodama 500 m vienviete baidare Kotryna Glemžaitė iškovojo pirmą vietą. Toje pačioje rungtyje Liucija Railaitė užėmė trečią vietą.

Dviviete baidare 500 m nuotolyje irklavusių Rasos Vaičikonytės ir Kotrynos Glemžaitės duetas laimėjo 1 vietą. Toje pačioje rungtyje Indrė Savickytė su porininke iš Raimundo Sargūno sporto gimnazijos  Beatriče Juškaite pelnė trečią vietą.

Keturviete baidare 500 m irklavę jungtinė Panevėžio sporto centro bei Raimundo Sargūno sporto gimnazijos irkluotojai Norbertas Vaitkus, Karolis Laskovas, Tomas Šimoliūnas ir  Domas Bareika pelnė 2 vietą.

Irkluodamos keturviete baidare 500 m nuotolyje Panevėžio sporto centro irkluotojos Rasa Vaičikonytė, Liucija Railaitė ir Kotryna Glemžaitė su porininke iš sporto gimnazijos Ema Milašiūte užėmė  pirmą vietą. Toje pačioje rungtyje Gabrielė Rauckytė su sporto gimnazijos ugdytine Jone Vidutyte bei dar dvejomis sportininkėmis iš Vilniaus ir Kauno užėmė 3 vietą.

Irkluodami dviviete kanoja 1000 m nuotolyje broliai Danielius ir Dovydas Gauriai užėmė 3 vietą. 1000 m nuotolyje irkluodami dviviete baidare pirmą vietą iškovojo Linas Bukauskas ir Povilas Čepelė. Toje pačioje rungtyje antri buvo Karolis Laskovas ir Tomas Šimoliūnas, treti – Tautvydas Šukys su porininku iš Šiaulių.

Irkluodami keturvietę baidarę 1000 m nuotolyje antri buvo Panevėžio sporto centro ugdytiniai. Tai Povilas Čepelė, Linas Bukauskas, Karolis Laskovas ir Tomas Šimoliūnas.

1000 m nuotolį vienviete baidare pirma įveikė Kotryna Glemžaitė, antra toje pačioje rungtyje buvo Liucija Railaitė. 1000 m nuotolyje dviviete baidare pirmos atplaukė Kotryna Glemžaitė su Liucija Railaite. Antros šioje rungtyje buvo Rasa Vaičikonytė su porininke iš Raimundo Sargūno sporto gimnazijos Gabija Bakaite.

Irkluodamos keturviete baidare pirmas dvi vietas užėmė panevėžiečių komandos, sudarytos iš Panevėžio  sporto centro bei Raimundo Sargūno sporto gimnazijos ugdytinių. Pirma vieta atiteko Kotrynai Glemžaitei, Liucijai Railaitei, Rasai Vaičikonytei ir Gabijai Bakaitei, antra – Gabrielei Rauckytei, Indrei Savickytei, Beatričei Juškaitei ir Emai Milašiūtei.

Plaukdami keturviete kanoja 200 m nuotolyje trečią vietą užėmė Žygimantas Česonis su sportininkais iš Elektrėnų, Visagino bei Vilniaus. 200 m nuotolyje irkluodami dvivietę baidarę trečią vietą pelnė Linas Bukauskas ir Povilas Čepelė. Irkluodami keturvietę baidarę 200 m nuotolyje antra buvo jungtinė Panevėžio sporto centro ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos komanda. Tai Povilas Čepelė, Linas Bukauskas, Rytis Sakalauskas ir Heraldas Kairys.

200 m nuotolyje irkluodama vienviete baidare pirma buvo Kotryna Glemžaitė, trečia – Liucija Railaitė. Dviviete baidare irkluodamos 200 m nuotolyje antros buvo Kotryna Glemžaitė su porininke iš Raimundo Sargūno sporto gimnazijos Ema Milašiūte, trečią vietą užėmė Rasos Vaičikonytės ir Liucijos Railaitės duetas.

Irkluodamos 4-vietę baidarę pirma atplaukė jungtinė Panevėžio sporto centro ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos merginų komanda. Tai Kotryna Glemžaitė, Rasa Vaičikonytė, Liucija Railaitė ir Ema Milašiūtė. Irkluodama baidare ilgiausią distanciją – 5000 m – Kotryna Glemžaitė iškovojo pirmą vietą, trečia buvo Liucija Railaitė.

Iš komandos labiausiai pasižymėjo Dalios Vaičikonienės auklėtinės: Kotryna Glemžaitė iškovojo net 9 aukso ir vieną sidabro, o Liucija Railaitė 9 medalius, iš kurių 4 aukso.

„Vasara irkluotojams – pats intensyviausias laikas. Liepos 9 d. miesto Senvagėje turime Panevėžio miesto čempionatą, po to iškart važiuosime į dviejų savaičių stovyklą Trakuose. Ten vyks ir Lietuvos mokinių čempionatas, bus vykdoma atranka į Pasaulio jaunių čempionatą“, – teigė V. Vaičikonis.

Komandą varžyboms ruošė Panevėžio sporto centro treneriai Edita Simonaitytė, Pavelas Bespalovas, Dalia Vaičikonienė, Vytautas Vaičikonis.

Skip to content