Meniu Uždaryti

Panevėžio irkluotojai startavo Europos jaunių ir jaunimo čempionate

Birželio 23 -26 d. Serbijoje vyko Europos jaunių ir jaunimo baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, kuriame net 11 sportininkų išvažiavo atstovauti Lietuvai bei Panevėžiui. Pirmą kartą visą Lietuvos jaunių baidarininkų rinktinę sudarė tik panevėžiečiai, Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio auklėtiniai iš Panevėžio sporto centro (PSC) bei Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos (PRSSG). Tai Kotryna Glemžaitė (PSC) , Linas Bukauskas (PSC), Povilas Čepelė (PSC), Nedas Kraujalis (PRSSG), Tomas Šimoliūnas (PSC), Karolis Laskovas (PSC), Eligijus Bružas (PRSSG), Orestas Rimšas (PRSSG). Jaunimo grupėje iš keturių baidarininkų trys taip pat buvo panevėžiečiai – tai Rytis Sakalauskas (PRSSG), Heraldas Kairys (PRSSG) ir Tautvydas Šukys (PSC, trenerė Edita Simonaitytė).

Keturias dienas vykusiose varžybose panevėžiečiams teko kovoti ir su priešininkais, ir su neįprastu karščiu. Varžybos vyko 1000, 500 ir 200 m nuotoliuose.

Vienintelė komandos baidarininkė Kotryna Glemžaitė puikiai startavo 500 m nuotolyje B finale, kuri užėmė penktą vietą ir pagerino savo asmeninį rekordą. Sportininkė nuotolį įveikė per 1:59.301 bei galutinėje įskaitoje užėmė 14 vietą. 200 m nuotolyje Kotrynai sekėsi panašiai kaip ir prieš tai buvusioje rungtyje, ji B finale užėmė taip pat penktą vietą ir bendroje įskaitoje liko 14. Jaunimo grupėje startavusiam Tautvydui Šukiui patekti į pusfinalį nepavyko, jis užėmė 23 vietą.

Jaunių grupėje startavę dviviete baidare Karolis Laskovas su Orestu Rimša 500 m nuotolyje B finale užėmė šeštą vietą bei pagerino savo rekordą, nuotolį įveikę per 1:37.453. Vaikinai bendroje įskaitoje užėmė 15 vietą.

Arčiausiai A finalo buvo jaunių baidarininkų Nedo Kraujalio, Tomo Šimoliūno, Lino Bukausko bei Povilo Čepelės keturvietė. Vaikinai 500 m atrankiniame plaukime finišavo ketvirti ir per akimirką nepateko į A finalą. Kitą varžybų dieną sportininkams nepavyko gerai sustartuoti ir ši klaida neleido žengti tolyn. Bendroje įskaitoje sportininkai liko dvylikti. Pasibaigus keturvietės startams, Linas Bukauskas persėdo į vienvietę baidarę ir startavo 200 m nuotolyje. Linas puikiai pasirodė B finale finišavęs antras ir bendroje įskaitoje užėmęs vienuoliktą vietą.

Apibendrinant rezultatus treneris Vytautas Vaičikonis džiaugėsi tokia panevėžiečių gausa Lietuvos rinktinėje bei pabrėžė, kad vien patekimas į rinktinę ir atstovavimas šaliai jau yra didelė garbė. Sportininkai gerino asmeninius rezultatus, o keturviete baidare plaukusiems sportininkams tik akimirkos pritrūko iki patekimo į A finalą. „Dalis varžybose dalyvavusių baidarininkų buvo metais ar net dviem jaunesni už savo varžovus, tad įgytą patirtį panaudos kitais metais. Dalis sportininkų turės dar vieną galimybę savo jėgas pademonstruoti rugsėjo mėnesį Vengrijoje vyksiančiame Pasaulio jaunių ir jaunimo baidarių ir kanojų irklavimo čempionate. Žinoma, dar reikės lieti prakaitą treniruočių stovyklose bei laimėti atranką į komandą“, – sakė V. Vaičikonis.

Artimiausios irkluotojų varžybos numatytos jau šį savaitgalį. Liepos 1-3 d. Trakuose vyksta suaugusių baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, o liepos 9 d. Panevėžyje, Senvagėje vyks atviras Panevėžio miesto baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas.

Skip to content