Meniu Uždaryti

Lengvosios atletikos maniežą paliko ilgametė darbuotoja

Beveik nuo pat tuomečio Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro įkurtuvių iki šių metų birželio pradžios lengvosios atletikos manieže administratore dirbo ir jo priežiūra rūpinosi Rima Grigalionienė-Starkuvienė, garsaus plaukiko Dariaus Grigalionio mama. Moteris nuo birželio pradžios šį darbą paliko ir išėjo į pensiją.

Kada atėjote dirbti į Panevėžio sporto centrą?

Esu panevėžietė, tad ir visas mano gyvenimas yra susijęs su gimtuoju miestu. Panevėžio sporto centro lengvosios atletikos manieže darbavausi beveik 15 metų, į jį atėjau dirbti 2008 m. sausį. Su lengvąja atletika iki mano darbo pradžios neturėjau nieko bendro, pati buvau plaukikė, orientavimosi sporto entuziastė, visa šeima mėgome plaukimą, tad čia atėjus viskas buvo nauja, teko mokintis nuo pat pradžių, aiškintis net kuo skiriasi lentynoje sudėti skirtingo dydžio kamuoliai. Lengvąją atletiką pamilau iš pirmo žvilgsnio, mane labai žavi lengvaatlečių atliekami trišuoliai, šuolis į aukštį, šuolis su kartimi, techniškas bėgimas.

Ar netrūksta veiklos lengvosios atletikos manieže?

Lengvosios atletikos manieže nuobodžiauti nėra kada, veiklos niekada nepritrūksta, maniežas visada yra pilnas žmonių. Čia sportuoja ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir ateina miesto bendruomenė, kuri už simbolinį mokestį gali kokybiškai treniruotis bet kuriuo metų laiku. Atėję pasportuoti ne vienas džiaugiasi, kad čia tvyro gera aura, yra daug erdvės. Gaila, kad maniežo veikla buvo šiek tiek pristabdyta dėl šalyje paskelbtos ekstremaliosios situacijos dėl COVID-19 ligos, tačiau atlaisvinus apribojimus užsiėmimų čia netrūksta – vyksta ne tik lengvosios atletikos varžybos, į kurias suvažiuoja lengvaatlečiai iš įvairių šalies miestų, bet ir kiti renginiai, tokie kaip badmintono turnyras, darželinukų varžybos, graikų-romėnų imtynės, bokso, baidarių ir kanojų bendro fizinio pasirengimo bei kitos varžybos. Tik spėk suktis, kai į maniežą suguža įvairaus amžiaus sportininkai.

Esate garsaus plaukiko Dariaus Grigaliono mama, ar tai vienintelis jūsų vaikas?

Ne, turiu du vaikus – Darių ir Aušrą. Abu – buvę profesionalūs plaukikai. Darius yra trejų olimpinių žaidynių dalyvis, Pasaulio taurės etapų laimėtojas, Europos plaukimo vicečempionas, daugkartinis Lietuvos plaukimo čempionas. Aušra yra tapusi pasaulio jaunimo sambo čempionato bronzos laimėtoja, ji plaukimo aistruolė ir apskritai – sveikos gyvensenos šalininkė. Aušra ir bėgioja, ir važiuoja dviračiu, ir ateina pasportuoti į lengvosios atletikos maniežą. Mano gyvenimas taip susiklostė, kad neturėjau, kur palikti mažamečių vaikų, tai visur juos su savimi kartu vedžiodavausi. Kai tik duris atvėrė „Aukštaitijos“ sporto komplekso baseinas abu su vyru labai norėjome lankyti plaukimo užsiėmimus, o vaikų nebuvo kur palikti. Tad atsivedėme mažuosius kartu, taip ir prasidėjo jų pirmoji pažintis su baseinu. Vaikai pabandė, jiems patiko plaukti ir taip pradėjo lankyti plaukimo užsiėmimus, vėliau šis hobis peraugo į profesionalų sportą. Plaukimas yra gražus sportas, jame užsilaiko tik tvirti žmonės. Vis dar dabar atsimenu tą jaudulį, kai išlydi vaikus į oro uostą, lauki jų plaukimų rezultatų, paskui pasitinki grįžtančius iš varžybų.

Kodėl priėmėte sprendimą baigti darbinę karjerą?

Esu dar pilna jėgų ir tikrai galėčiau dirbti toliau, bet norisi daugiau veiklos sau. Su vyru esame įsigiję sodą, noriu jame daugiau praleisti laiko, noriu nebeskubėti. Be to, esu 4 puikių anūkų močiutė, tad manau laikas užleisti vietą jaunesniems, energingesniems darbuotojams.

Ko palinkėsite kolektyvui?

Kolektyvui noriu padėkoti, kad priėmė mane tokią, kokia esu. Buvo ir sunkių, ir džiaugsmingų dienų, toks jau tas gyvenimas. Linkiu ir toliau būti optimistiškiems, pozityviems bei nepamiršti per darbus ir savęs, dirbti reikia, bet ir save palepinti taip pat būtina. Išeinu su didžiausia meile darbui ir noriu pasakyti, jei dar nesportuojate – pradėkite dabar, nes sportuoti niekada nevėlu.  Būkite sveiki ir sportiški!

 

Dėkojame už pokalbį!

Skip to content