Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro jauniausi tinklininkai – čempionai

Praėjusią savaitę Palangoje vyko Lietuvos MINI vaikų U12 (gim. 2011 ir jaunesni) tinklinio čempionato finalas, kuriame įveikę varžovus pirmą kartą Panevėžio sporto centro komanda tapo čempionais!

„Penktadienį dalyvavome U14 rungtynėse, kuriose mums nenusišypsojo fortūna. Su šia komanda buvo žaistos pirmos varžybos, turėjome labai mažai patirties, prieš tai nežaidėme nei draugiškų rungtynių, nei dalyvavome turnyruose. Be to, ir kai kurie komandos berniukai už priešininkų komandų žaidėjus buvo jaunesni net 3 metais. Džiaugiamės, kad šeštadienį Panevėžyje vyko  U13 finalinės rungtynės. Sužaidėme ganėtinai gerai, nugalėjome Vilnių ir Šiaulius, o po to patyrėme nesėkmę – mus įveikė fiziškai stipresnė Eišiškių sporto mokyklos komanda bei daugiau patirties varžybose turintys kauniečiai. U12 finalinėse varžybose nusileidome tik Vilniaus „Tauro“ komandai, o kitos mūsų priešininkės buvo įveiktos, kas mums užtikrino kelialapį į pusfinalį. Jame nors ir pavargę, bet sutelkę visas jėgas atkakliai žaidėme ir patekome į finalą. Praėjusiais metais finale mes pralaimėjome Kauno „SM-Startas“ komandai ir likome antri, o šiemet šią komandą įveikėme ir tapome čempionais. Džiaugiuosi berniukų pasiekimais, nors ir ne visose varžybose pelnėme prizines vietas“, – sakė Panevėžio sporto centro tinklinio treneris Gintautas Stanevičius.

Šeštadienį Panevėžyje vyko Lietuvos MINI vaikų U13 (gim. 2010 ir jaunesni) finalinės tinklinio rungtynės, kuriose sėkmingai pasirodė jaunieji Panevėžio tinklininkai. Čempionate dalyvavo 5 komandos, kurios žaidė rato sistema. Pirmose rungtynėse rezultatu 2:0 (25:17 25:17) panevėžiečiai nugalėjo Vilniaus SM „Tauras” komandą. Antrose rungtynėse po beveik valandą trukusios kovos rezultatu 1:2 (26:28 26:24 13:15) Panevėžio sporto centro vaikinai nusileido Eišiškių SM ekipai. Trečiose rungtynėse sekėsi kur kas geriau ir rezultatu 2:0 (25:14 25:17) buvo nugalėti svečiai iš Šiaulių „SC Dubysa Beach“ komandos.
Paskutinėse lemiamose rungtynėse panevėžiečiai susikovė su praėjusių metų čempionais Kauno SM „Startas“, kuriems labiau pasipriešinti nepavyko, rungtynės buvo pralaimėtos rezultatu 0:2 (13:25 16:25) ir taip laimėta bronza. Naudingiausiu komandos žaidėju pripažintas Aironas Liubinas.

Finalinėse U12 rungtynėse dalyvavo 10 komandų, kurios buvo suskirstytos į dvi grupes po 5 komandas. Panevėžiečiai su KTA III komanda sužaidė du setus ir ją įveikė rezultatu 2:0 (15:1, 15:3). Su KTA I komanda taip pat buvo sužaisti dveji setai, panevėžiečiai laimėjo rezultatu 2:0 (15:13, 15:10). Su Palangos SC II komanda buvo žaidžiami trys setai. Po atkaklios kovos panevėžiečiai laimėjo rungtynes rezultatu 2:1 (15:5, 13:15, 15:13). Su Vilniaus „Sostinės tauras“ komanda panevėžiečiai patyrė nesėkmę rezultatu 0:2 (12:15, 7:15). Ketvirtfinalyje Panevėžio sporto centro komanda susitiko Palangos SC ekipą kurią, sužaidus du setus, įveikė rezultatu 2:0 (15:9, 15:12). Nepalaužiami Panevėžio sporto centro komandos berniukai buvo ir pusfinalyje, kurie Šiaulių SC „Dubysa Beach“ komandą įveikė taip pat rezultatu 2:0 (15:11, 15:8). Įspūdingo grožio 3 setų finalinės rungtynės vyko su Kauno „SM-Startas“ komanda, po kurių panevėžiečiai tapo čempionais! Rungtynės laimėtos rezultatu 2:1 (17:15, 13:15. 15:13).  Naudingiausiu komandos žaidėju pripažintas Augustas Drūtys.

Penktadienį Kaune vykusiose Lietuvos vaikų U14 berniukų salės tinklinio čempionato finalinėse rungtynėse dėl nugalėtojų vardo kovojo 6 komandos. Panevėžiečiai kovojo su SM „Startas I ir II“, „Sostinės tauras I ir II“ bei Eišiškių A. Ratkevičiaus SM komandomis. Panevėžiečiams rungtynės nebuvo itin sėkmingos, užimta paskutinė vieta.

 

Skip to content