Meniu Uždaryti

Dziudistai iš tarptautinio turnyro parsivežė visų spalvų medalius

Gegužės 7-8 d. Rygoje (Latvija) vyko tarptautinis dziudo turnyras „Kyodai“, kuriame su stipriausiais dziudo atstovais iš Lietuvos, Latvijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Lenkijos varžėsi 7 Panevėžio sporto centro ugdytiniai.

„Tai yra vienas stipriausių ir vienas daugiausiai sportininkų sulaukiantis dziudo turnyras. Tiek pirmą, tiek ir antrą varžybų dieną ant tatamio kovojo apie 600 įvairaus amžiaus sportininkų. Šiose varžybose kovojančių sportininkų amžiaus grupių diapozonas itin platus – nuo vaikų iki jaunimo. Džiaugiuosi savo ugdytinių pasiekimais. Nors iš kai kurių sportininkų tikėjausi geresnių rezultatų, jiems šiek tiek pritrūko iki medalių, tačiau jų priešininkai pasitaikė itin stiprūs. Visi ugdytiniai kovėsi iki pat galo. Mums tai buvo labai gera proga pasitikrinti jėgas ir išsiaiškinti, ką sportininkams reikia patobulinti“, – sakė Panevėžio sporto centro dziudo treneris Kęstutis Trumpis.

Dovydas Mikšionis 27 kg svorio kategorijoje sėkmingai įveikė visus savo varžovus ir laimėjo auksą. Tomas Semčenko (svorio kategorija 55 kg) ir Patrikas Taura (svorio kategorija 90 kg +) užėmė antras vietas. Kajus Charenka (svorio kategorija 60 kg) turnyre iškovojo trečią vietą.

Šiuos sportininkus treniruoja Kęstutis Trumpis, Ričardas Balta ir Ieva Klimašauskienė.

Skip to content