Meniu Uždaryti

BFP čempionate sportininkai pasitikrino savo jėgas

Savaitgalį lengvosios atletikos manieže rinkosi pajėgiausi baidarininkai bei kanojininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Estijos. Čia buvo surengtas Lietuvos baidarių ir kanojų bendro fizinio pasirengimo (BFP) čempionatas, kuriame jėgas išbandė ir Panevėžio sporto centro ugdytiniai.

„Džiaugiuosi sportininkų pasiekimais, visgi tai didžiausios irkluotojų varžybos Lietuvoje, kur susirenka ne tik pajėgiausi Lietuvos irkluotojai, bet ir svečiai iš kaimyninių šalių. Varžybose buvo didelė konkurencija, dalyvavo beveik 300 sportininkų“, – sakė baidarių ir kanojų irklavimo treneris V. Vaičikonis.

BFP čempionate merginų jaunių grupėje čempione tapo Kotryna Glemžaitė. Mergaičių grupėje antrą vietą pelnė Kamilė Railaitė. Vaikų mergaičių grupėje Elija Kraujalytė buvo trečia. Taip pat trečia jaunučių grupėje buvo ir Liucija Railaitė, o Rasa Vaičikonytė užėmė penktą vietą.

Estafečių rungtyje čempionais tapo Kotryna Glemžaitė ir Tomas Chainauskas. Trečią vietą jaunių grupėje iškovojo Linas Bukauskas. Antrą vietą jaunučių grupėje pelnė Emilis Petronis bei Rasa Vaičikonytė. Toje pat grupėje treti buvo Dovydas Gaurys, Danielius Gaurys, Gabrielė Andrijauskaitė ir Ema Milašiūtė. Antrą vietą berniukų-mergaičių grupėje iškovojo Kajus Lapinskas su sportininkais iš Šiaulių. Treti šioje kategorijoje buvo Lukas Mačionis, Kristupas Butkus, Kamilė Railaitė ir Viltė Matelytė.

https://pkksc.lt/wp-content/uploads/2022/02/0221-BFP22-scaled.jpg

Primename, kad sportininkai BFP čempionate dvi rungtis bėga – sprintą ir ilgąjį bėgimą. Atitinkamai pagal amžių sprinto rungtyje bėgama 60 arba 30 m ir ilgajame bėgime bėgama 1500 arba 800 arba 400 arba 200 m. Taip pat visi sportininkai daro preso pratimą laikui, specializuotą irkluotojų traukos pratimą laikui su štangomis bei štangos stūmimą, atliekami prisitraukimai arba atsispaudimai. Jauniausi sportininkai vietoje pratimų su štanga atlieka flamingo testą – šokinėja su šokdyne bei kaba laikui. BFP čempionate buvo vykdoma ir estafetė. Sportininkai bėgo 200 m ir bėgimo metu turėjo 2 kartus šokinėti šokdyne (po 20 kartų).

BFP čempionate dalyvavo Panevėžio sporto centro trenerių Vytauto Vaičikonio, Dalios Vaičikonienės, Pavelo Bespalovo bei Editos Simonaitytės ugdytiniai.

Skip to content