Meniu Uždaryti

Europos jaunių ir jaunučių orientavimosi sporto čempionate – ir Panevėžio sporto centro ugdytiniai!

Rugpjūčio 19-22 d. Vilniuje vyko Europos jaunių ir jaunučių orientavimosi sporto čempionatas. Lietuvos rinktinei atstovavo 16 orientacininkų, kurių gretose ir 3 Panevėžio sporto centro ugdytiniai – Miglė Činčikaitė, Tadas Mackevičius bei Salvijus Strolė.

Europos pirmenybėse bėgte varžėsi beveik 400 sportininkų iš 30-ies valstybių. Kartu su oficialiais asmenimis, į Lietuvą atvyko daugiau negu pusė tūkstančio čempionato dalyvių. Tai – vienas didžiausių tarptautinių sporto renginių šiais metais Lietuvoje.

Ilgoje trasoje (4,9 km 14 KP) M. Činčikaitė užėmė 26 vietą. (52:29). Šioje trasoje dalyvavo 88 sportininkės.

Ilgoje trasoje (6,2 km 16 KP) T. Mackevičius jaunučių berniukų grupėje iš 95 dalyvių buvo 44, o S. Strolė – 68.

Antrą dieną vykusiose estafečių varžybose mergaičių jaunučių komanda, kurios sudėtyje trečiu etapu bėgo M.Činčikaitė, iškovojo 7 vietą. Šioje rungtyje varžėsi 20 komandų. Berniukų jaunučių komanda, kurios sudėtyje pirmu etapo startavo S. Strolė, užėmė 15 vietą iš 24 startavusių komandų.

Trečia dieną Vilniaus senamiestyje vykusiose sprinto varžybose M. Činčikaitė buvo 20 (2,9 km 16 KP, 14:37) iš 88 startavusiųjų. Jaunučių berniukų grupėje iš 95 sportininkų S. Strolė buvo 44, o T. Mackevičius – 83.

Sportininkus treniruojantis Algirdas Šalkauskas džiaugiasi pasiektais rezultatais ir linki kuo didžiausios sėkmės bei dar didesnio ryžto ateityje vyksiančiose varžybose.

Primename, kad šių metų Europos jaunių ir jaunučių orientavimosi sporto čempionatas dėl pandemijos buvo perkeltas iš birželio mėnesio į rugpjūtį.

 

       

Skip to content