Meniu Uždaryti

S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė Tokijo olimpinėse žaidynėse – penktos!

Šiandien Tokijo olimpinėse žaidynėse puikiai sekėsi Panevėžio sporto centro ugdytinėms, treko dviratininkėms Simonai Krupeckaitei ir Miglei Marozaitei. Lietuvos dviratininkės komandų sprinto rungtyje iškovojo penktą vietą.

Olimpinėje komandų sprinto atrankoje dalyvavo per 40 komandų, o bilietus į Japoniją pelnė aštuonios. Komandų sprinto rungtyje pirmąjį 250 m ilgio ratą įveikia abi dviratininkės, o antrąjį – tik viena (pirmoji važiavusi pasitraukia). Po kvalifikacijos važiavimų sudaromos poros, o jų nugalėtojos pagal rezultatus patenka į finalą arba dvikovą dėl bronzos, pralaimėjusios ekipos rungiasi dėl penktos arba septintos vietų.

S. Krupeckaitė yra labiausiai patyrusi sportininkė visoje Lietuvos delegacijoje – Tokijo žaidynės yra jau penktosios jos karjeroje. Geriausias rezultatas buvo ketvirta vieta 2004 metų Atėnų žaidynėse. M. Marozaitė debiutavo olimpinėse žaidynėse. Tokijo velodrome abi lietuvės dar pasirodys asmeniniame sprinte ir keirine. Šį trečiadienį 10.10 val. Lietuvos laiku S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė pradės kovą keirino rungtyje, kuri tęsis ketvirtadienį. Penktadienį lietuvės startuos sprinto rungtyje. Daugiau Lietuvos treko dviratininkų į žaidynes neprasimušė.

Panevėžio sporto centro ugdytines treniruoja Dmitrijus Leopoldas.

 

Vytauto Dranginio nuotr.

Skip to content