Meniu Uždaryti

Lietuvos merginų U-19 rankinio rinktinėje – ir Panevėžio sporto centro ugdytinė

Lietuvos merginų iki 19 metų rankinio rinktinė Italijoje vykusiose Europos čempionato B diviziono pirmenybėse užėmė antrą vietą. Permainingame ir atkakliame finalo mače lietuvės 25:27 (11:10) nusileido čempionato šeimininkėms Italijos merginoms. Lietuvos merginų U-19 rankinio rinktinėje žaidžia bei Lietuvą atstovauja ir Panevėžio sporto centro ugdytinė Vakarė Petrėtytė, jos trenerė – Aldona Šlėktienė.

Trečiąją vietą čempionate užėmė Serbijos rankininkės, kurias lietuvės palaužė pusfinalio etape.

Lietuvos rinktinei finaliniame mače Silvija Mackonytė pelnė 8 įvarčius, Mantė Voskresenskaja pridėjo 6, Dominyka Andronik ir Martyna Ustilaitė – po 3, Singirda Kulikovaitė ir panevėžietė Vakarė Petrėtytė – po 2, Kamilė Stanelytė – 1.

Finalinį susitikimą geriau pradėjo Lietuvos rinktinė (4:1), o įpusėjus kėliniui lietuvės turėjo net ir 4 įvarčių pranašumą – 9:5. Vis tik tuomet italės perėmė iniciatyvą ir prieš pertrauką Lietuvos pranašumas jau tebuvo minimalus – 11:10.

Antrajame kėlinyje Italija spurtavo ir prabėgus 12 minučių šios komandos persvara siekė 3 įvarčius – 19:16. Prasta kėlinio pradžia lietuvių iš vėžių neišmušė ir rezultatas vėl buvo išlygintas – 19:19.  Likus žaisti 5 minutes italės išsiveržė į priekį (23:22), o Lietuvos rinktinės bandymai pasižymėti baigėsi netiksliais metimais. Likus vos daugiau nei minutei Italija jau pirmavo 3 įvarčiais ir nors Lietuvos rinktinė sugebėjo priartėti maksimaliai (25:26), tačiau paskutinės atakos metu italės neklydo ir dar pridėjo vieną įvartį – 27:25.

Antrąją vietą užėmusi Lietuvos merginų iki 19 metų rinktinė įgavo teisę varžytis pasaulio čempionato atrankos varžybų paskutiniajame atrankos etape.

Rugpjūčio mėnesį Lietuvos U17 merginų rinktinė taip pat varžysis Europos čempionato B divizione, o pirmenybės vyks Klaipėdoje.

 

Panevėžio sporto centro ir Lietuvos rankinio federacijos inf.

 

Lietuvos rankinio federacijos nuotr.

Skip to content