Meniu Uždaryti

Krepšinio U17 B diviziono finalo ketvertas vyko Raseiniuose

Raseiniuose vyko U17 vaikinų krepšinio čempionato B diviziono lemiamos kovos, kur be šeimininkų varžėsi Panevėžio SC, Šiaulių KA Saulės II ir Kėdainių SC-BC Savi krepšininkai.

Pusfinalyje pečius surėmė Kėdainių ir Panevėžio atstovai, o sėkmė lydėjo pastaruosius. Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai be didesnio vargo 98:78 susitvarkė su kėdainiškiais.

Nugalėtojų gretose fenomenalų pasirodymą surengė Vilhelmas Tallatas-Kelpša, pasižymėjęs trigubu dubliu. Universaliai rungtyniavęs panevėžietis per 36 minutes surinko 23 taškus (10/18 dvit., 1/9 trit.), 14 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Krepšininkas taip pat perėmė 8 ir prarado 7 kamuolius bei surinko 34 naudingumo balus.

Finale Raseiniai savo pranašumą įrodė lengviau, nei pusfinalyje – 80:71.

Vicečempionų nuo nesėkmės neišgelbėjo puikus Niko Stuknio žaidimas – 26 taškai (8/16 dvit., 2/2 trit., 4/5 baud.), 12 atkovotų kamuolių ir 31 efektyvumo balas.

Finalo ketverto MVP buvo pripažintas N. Vaivada (Raseinių KKSC), o į simbolinį penketą pateko trigubo dublio autorius V. Tallatas-Kelpša (Panevėžio SC), D. Jonikas (Raseinių KKSC), Nojus Bukauskas (Kėdainių SC), Tadas Navickas (KA Saulė II) ir Milvydas Nazimovas (Raseinių KKSC).

Raseiniškiai tiesiogiai pateko į kitų metų A diviziono kovas, kur pakeis Kauno KM Perkūną, o panevėžiečiai bandys įrodyti savo pranašumą prieš Ukmergės SC, kėdainiškiai – prieš Kauno Tornado KM Envija ir taip iškovoti bilietą tarp stipriausiųjų.

 

Skip to content