Meniu Uždaryti

Irkluotojai iš Lietuvos jaunių ir jaunimo čempionato grįžo su pergalėmis

Trakuose gegužės 28- 30 dienomis vykusiame Lietuvos jaunių ir jaunimo čempionate puikiai pasirodė Panevėžio sporto centro komanda treniruojama Pavelo Bespalovo, Editos Simonaitytės, Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio.

Daugiausia aukso medalių jaunimo grupėje iškovojo jau beveik dešimt metų irkluojantis Tomas Srivkinas. Jis su kitu Panevėžio sporto centro auklėtiniu Luku Šakaliu nugalėjo 1000 metrų ir 500 metrų nuotoliuose dvivietėje  baidarėje, o kartu su Luku ir įgulos nariais iš kitų miestų nugalėjo ir keturvietėje baidare 500 metrų nuotolyje. Tomas nugalėjo ir keturvietėje baidarėje 200 metrų nuotolyje. Vieną bronzos medalį Tomas pelnė vienvietėje baidarėje 1000 metrų nuotolyje, kitą medalį iškovojo dvivietėje baidarėje 200 metrų nuotolyje su porininku iš Šiaulių. Iš čempionato trenerio Vytauto Vaičikonio auklėtinis parsivežė net keturis aukso ir du bronzos medalius.

Jaunių grupėje puikiai sekėsi net dviem metais jaunesniems Dalios Vaičikonienės treniruojamiems Linui Bukauskui ir Kotrynai Glemžaitei. Linas Bukauskas kartu su Vakariu Vronevskiu, Ryčiu Sakalausku (PRSSG) ir Heraldu Kairiu (PRSSG) tapo čempionais keturvietėje baidarėje 500 metrų nuotolyje, o vietoje Vakario įguloje atsisėdus Nedui Bukauskui (PRSSG) užtikrintai laimėta ir 200 metrų keturviečių baidarių rungtis. Su jau minėtu Nedu Kraujaliu, Linas Bukauskas užėmė trečią vietą dviviečių baidarių rungtyje 200 metrų nuotolyje.

Jaunių merginų grupėje Kotryna Glemžaitė su Gabriele Srivkinaite, Jone Vidutyte (PRSSG) ir Gintare Pališauskaite (Elektrėnai) nugalėjo keturvietėje baidarėje 500 metrų ir 200 metrų (čia vietoje Jonės buvo Paulina Timoščenko (PRSSG)) nuotolyje. Vienvietėje baidarėje Kotryna liko antra visuose nuotoliuose (1000, 500, 200 m), Gabrielė iškovojo sidabro medalį 500 ir 200 metrų rungtyse. Gabrielė su Gintare (Elektrėnai) nugalėjo dvivietėje baidarėje 200 metrų rungtyje, o su Jone Vidutyte (PRSSG) 500 metrų nuotolyje dvivietėje baidarėje liko antra.

Keturvietėje baidarėje 1000 metrų nuotolyje Panevėžio sporto centro komanda- Ignas Nakčeris, Mantas Stasiškis, Tautvydas Šukys, Nedas Zavadskis tapo nugalėtojais. Trečią vietą toje pačioje rungtyje iškovojo Tomas Chainauskas su įgulos draugais iš kt. komandų, K4 1000 metrų jaunių merginų grupėje pirma vieta Rasa Vaičikonytė, Gabija Bakaitė su komandos draugėmis.

Jaunimo grupėje C1 (vienvietė kanoja) 200 ir 500 metrų nuotoliuose sidabro medalį iškovojo Žygimantas Česonis, o C2 (dvivietė kanoja) 200 metrų nuotolyje Žygimantas su Mindaugu Talačka iš Visagino tapo nugalėtojais.

Kiti rezultatai jaunių grupėje: K2 (dvivietė baidarė) 200 metrų antra vieta- Nedas Zavadskis, Mantas Stasiškis; K4 200 ir K4 500 metrų- antra vieta Ignas Nakčeris su įgulos draugais, trečia vieta Karolis Laskovas, M. Stasiškis, Benas Vilčinskas, N. Zavadskis; K2 500 ir K2 1000 m- antra vieta N. Zavadskis, Mantas Stasiškis, trečia- Ignas Nakčeris, Tautvydas Šukys; C2 200 metrų- 3 v. Vytautė Gaurytė su komandos drauge; C2 500 metrų- antra vieta Vytautė Gaurytė su komandos drauge.

Šiuo metu net keturi Panevėžio sporto centro auklėtiniai (L. Bukauskas, K. Glemžaitė, Ž. Česonis, I. Nakčeris) ruošiasi birželio gale Poznanėje vyksiančiam Europos jaunių čempionatui.

Visi Lietuvos jaunių ir jaunimo rezultatai ČIA (https://varzybos.bki.lt/rezultatai/index.php?type=menu&menu=program&vid=169), daugiau nuotraukų ČIA (https://www.facebook.com/media/set?vanity=vaicikonio&set=a.2575080136132961).

 

 

               

               

              

               

              

               

           

Skip to content