Meniu Uždaryti

Irkluotojai puikiai pasirodė Trakuose

Savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos taurės varžybos kuriose stipriausi Lietuvos jauniai ir jaunimas kovojo dėl kelialapių į Europos jaunių čempionatą. Panevėžio sporto centro komandą sudarė 22 sportininkai treniruojami Pavelo Bespalovo, Editos Simonaitytės, Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio. Didelė dalis komandos grįžo iš Trakų su apdovanojimais, o trys iš jų iškovojo teisę atstovauti Lietuvai Europos jaunių/jaunimo čempionate Lenkijoje.

Šeštadienį vyko vaikinų 1000m ir merginų 500m, bei vaikinų keturviečių 500m rungtys. Baidare vienviete vaikinų tarpe buvo Ignas Nakčeris, baidare dviviete trečią vietą iškovojo Vakaris Vronevskis su Povilu Čepele. Baidare keturviete nugalėtoju su komandos draugais iš kitų miestų tapo Ignas Nakčeris (taip iškovodamas teisę dalyvauti Europos jaunių čempionate), antroje vietoje liko Nedas Zavadskis su Mantu Stasiškiu ir komandos nariais iš kitų miestų, trečioje Linas Bukausas su sportininkais iš sporto gimnazijos. Vienintelį komandos auksą vienviečių klasėje ir teisę startuoti Europos jaunių čempionate iškovojo Kotryna Glemžaitė, nustebinusi irklavimo specialistus ir iškovojusi pergalę baidare vienviete kur teko įveikti dviem metais vyresnes varžoves. Toje pačioje rungtyje Gabrielė Srivkinaitė pelnė bronzos medalį. Tame pačiame nuotolyje Gabrielė Srivkinaitė su Gintare Pališauskaite iš Elektrėnų baidare dviviete nugalėjo visas varžoves ir pelnė pirmą vietą. Suaugusių tarpe Tomas Srikvinas poroje su Vilniaus atstovu Jonu Ragausku baidare dviviete iškovojo antrą vietą, o baidare keturviete Tomas su komandos draugais pelnė bronzos medalį. Moterų tarpe baidare vienviete antrą vietą užėmė Gabrielė Rauckytė.

Sekmadienį tiek vaikinai tiek merginos varžėsi 200m rungtyje. Tai pats trumpiausias baidarių/kanojų irklavimo nuotolis, sportininkai šį nuotolį įveikti užtrunka apie 38 s. Pačioje skaitlingiausioje rungtyje (dalyvavo 42 sportininkai) su dviem metais vyresniais sportininkais rungtyniavęs Linas Bukausas iškovojo trečią vietą. Ne mažiau Linas nustebino baidare dviviete kartu su Nedu Kraujaliu (PRSG) laimėjęs sidabro medalį, trečią vietą užėmė taip pat mūsų atstovai Nedas Zavadskis su Mantu Stasiškiu. Be medalių sprinte neliko ir komandos lyderė Kotryna Glemžaitė iškovojusi antrą vietą baidare vienviete, trečia čia buvo mūsų Gabrielė Srivkinaitė. Gabrielė Srivkinaitė kartu su Gintare Pališauskaite (Elektrėnai) nenugalimos buvo ir baidare dviviete 200m nuotolyje. Moterų grupėje antrą vietą laimėjo Gabrielė Rauckytė. Trečias kanoja vienviete suaugusių tarpe buvo Žygimantas Česonis ir iškovojo teisę startuoti Europos jaunimo čempionate.

Europos jaunių/jaunimo čempionatas vyks birželio gale Poznanėje (Lenkija), o kol kas ruošiamasi gegužės gale vyksiančiam Lietuvos jaunių/jaunimo čempionatui kur bus kovojama ir dėl kelialapių į Pasaulio jaunių čempionatą.

Daugiau nuotraukų iš Lietuvos taurės galite pasižiūrėti čia: https://www.facebook.com/media/set?vanity=vaicikonio&set=a.2558238141150494

200m nuotolio finalų transliacijos įrašą galite pamatyti https://www.youtube.com/watch?v=l0AMaWen5BY&t=1669s

               

                  

              

Skip to content