Meniu Uždaryti

Panevėžio sporto centro auklėtiniai varžėsi Trakuose

Prieš savaitę Trakuose vykusiame baidarių ir kanojų irklavimo Lietuvos jaunių – jaunimo čempionate gerai pasirodė Panevėžio sporto centro auklėtiniai.

Tris dienas vykusiose varžybose sportininkai varžėsi 1000, 500 ir 200 m. nuotoliuose irkluodami vienvietes, dvivietes bei keturvietes valtis. Pilnai įsibėgėjęs irklavimo sezonas sportininkams leido pasiekti puikius rezultatus ir varžytis su stipriausiais bendraamžiais iš visos Lietuvos. Panevėžio miestas jau pripratintas prie irkluotojų pergalių, tačiau nereikėtų to priimti kaip savaime suprantamo. Komandą ruošė treneriai E. Simonaitytė, P. Bespalovas, D. Vaičikonienė ir V. Vaičikonis.

Geriausiai čempionate sekėsi mūsų baidarininkėms. Su penkiais aukso medaliais grįžo D. Vaičikonienės auklėtinė Gabrielė Srivkinaitė nugalėjusi visuose nuotoliuose baidare keturviete, bei 200 ir 500 m. baidare dviviete. Kita trenerės auklėtinė, perspektyviausia jaunute Lietuvoje laikoma panevėžietė Kotryna Glemžaitė auksu pasipuošė keturiose rungtyse – laimėjo visur keturviete baidare, bei dviviete 1000m nuotolyje. K. Glemžaitė labai sėkmingai startavo ir baidare vienviete 200 ir 500 m. nuotoliuose, kur irkluodama su vyresnėmis priešininkėmis iškovojo sidabro medalius. Pirmą vietą baidare keturviete 1000 m. ir antrą vietą 500 m. nuotoliuose su komandos draugėmis iškovojo ir Lauryna Kepalaitė.

Baidarininkų tarpe trenerės D. Vaičikonienės auklėtinis D. Račkauskas jaunių grupėje grįžo su trimis aukso medaliais. Domantas kartu su sporto gimnazijos auklėtiniais laimėjo visus tris keturvietės nuotolius. Antroje vietoje visuose nuotoliuose baidare dviviete liko P. Bespalovo auklėtiniai M. Stasiškis ir N. Zavackis, tie patys sportininkai kartu su šiauliečiais taip pat užėmė antrąsias vietas keturviečių rungtyse, o dviem metais jaunesni D. Vaičikonienės auklėtiniai L. Bukauskas, N. Kraujalis, M. Grybė, T. Chainauskas 200 ir 500 m. nuotoliuose iškovojo trečiąsias vietas. Baidare vienviete 1000m nuotolyje trenerės E. Simonaitytės auklėtinis I. Nakčeris iškovojo trečią vietą, o kartu su porininku T. Šukiu trečią vietą baidare dviviete, o 1000 m. nuotolyje baidare keturviete pasitelkę J. Pranką ir K. Laskovą taip pat iškovojo trečią vietą.

Jaunimo grupėje trenerio V. Vaičikonio auklėtinė Gabrielė Rauckytė pelnė du aukso medalius 1000 ir 500m nuotoliuose, o 200 m. nuotolyje liko trečia. Trenerio V. Vaičikonio sportininkas Tomas Srivkinas baidare vienviete 1000 m. nuotolyje liko antras. Trenerio P. Bespalovo auklėtinis Žygimantas Česonis irklavęs kanoja vienviete 200 m., nuotolį taip pat įveikė antras.

                 

Skip to content