Meniu Uždaryti

Tarptautinis rankinio turnyras valstybės atkūrimo dienai paminėti

Vasario 15 d. Panevėžyje vyko tarptautinis rankinio turnyras Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti į
kurį atvyko 3 Latvijos – Skriveri, Salaspils ir Ulbrokos ir 3 Lietuvos – Pasvalio, Panevėžio ir HC „Grifas“ jaunučių rankinio komandos. Tai tradicinis jau eilę metų vykstantis turnyras, o jo organizatoriai Panevėžio KKSC, Raimundo Sargūno sporto gimnazija ir Asociacija HC „Grifas“ šiais metais vykdė pagal naują varžybų organizavimo sistemą. Lietuvos komandos varžėsi tik su Latvijos rankininkais. Geriausiai sekėsi
Panevėžio komandai sudarytai iš KKSC ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos rankininkų kurie įveikė SK Skriveri 15 : 12, SS Salaspilį 19 : 9 ir SK Ulbroką 27 : 15 ir iškovojo nugalėtojų taurę. Geriausio žaidėjo prizas
įteiktas Aironui Ožalinskui. Antros vietos apdovanojimai įteikti SS Salaspils rankininkams. Vienodai taškų surinko HC „Grifo“ (geriausias žaidėjas Š. Jatužis ) ir Skriveri komandos, tarpusavyje sužaidę lygiosiomis dėl geresnio įvarčių santykio trečioji vieta atiteko svečiams iš Latvijos. Penkti SK Ulbroka , šešti – Pasvalio SM rankininkai.
Turnyro metu vyko Įvarčių „Karaliaus“ konkursas. Kiekvienos komandos 3 žaidėjai ir 1 vartininkas varžėsi dėl
Įvarčių „Karaliaus“ titulo. Juo tapo Kipras Kunickas (Panevėžys) pasiekęs maksimalų rezultatą 13 įvarčių ir parodęs geriausią laiką. Antroji vieta atiteko Vitalijui Lukštai (Pasvalys), trečioji – Henrikui Ismailovui (HC Grifas).
Geriausio vartininko titulas atiteko Viljamui Liaudanskui (Panevėžys) antroji vieta – Matui Laurikėnui (RS sporto gimnazija), trečioji Ignui Šlektai (Pasvalys). Komandos skirstėsi patenkintos organizatorių įsteigtais gražiais prizais.

Skip to content