Meniu Uždaryti

Startavo JR. NBA lygos krepšinio čempionatas

Kovo 15 d. oficialiai pristatytas ketvirtasis JR. NBA-Lietuva lygos krepšinio čempionatas Lietuvoje, kurį organizuoja Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF). Jaunųjų krepšininkų turnyre mišriose komandose varžosi berniukai iki 11 metų (U11) ir mergaitės iki 12 metų (U12). JR. NBA lygos čempionate kaip ir NBA lygoje varžybos vyks 6 divizionuose (pogrupiuose), kuriuose varžysis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Marijampolės/Alytaus regionų komandos. 30 ekipų reguliariame sezone sužais po 8 rungtynes, vėliau vyks atkrintamosios ir paaiškės čempionai. JR. NBA lygos čempionate kiekvienai dalyvaujančiai komandai priskiriamas NBA klubas ir komanda rungtyniauja su tos ekipos aprangomis. Čempionate dalyvauja ir dvi Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komandos: Pacers /Panevėžio KKSC-I (treneriai –Tadas Mykolaitis ir Ilona Rimšienė), Hawks/Panevėžio KKSC-II (treneriai –Justas Četkauskas ir Jolanta Četkauskienė).
Kovo 17 d. jau sužaistos pirmojo turo rungtynės. Hawks/Panevėžio KKSC-2 komanda savo jėgas išbandė Utenos arenoje. Iškovota sunki pergalė prieš Heat/Vilniaus KM-2 komandą rezultatu 55:42 ir po atkaklios kovos pralaimėta Hornets/Sostinės KM-1 komandai rezultatu 44:58. Jaunieji krepšininkai pasisėmė begalę patirties ir varžybų praktikos, kurios prireiks sekančiuose etapuose.
Šį savaitgalį Panevėžyje praūžė JR. NBA- Lietuva lygos I turo varžybos kitos grupės komandoms. Panevėžio Pacers/KKSC-I komanda iškovojo dvi pergales iš tiek pat galimų. Be vargo nugalėta Pistons/Aukštaitijos KM rezultatu 52: 19 ir Bucks/Jonavos KKSC rezultatu 44:4 komandos.
Toliau mūsų jaunieji krepšininkų komanda Hawks/Panevėžio KKSC-2 kovas tęs kovas kovo 31 dieną Vilniuje, o Pacers/Panevėžio KKSC-1 balandžio 7 dieną taip pat Vilniuje.

Skip to content