Meniu Uždaryti

Panevėžiečiai minėjo kūno kultūros ir sporto dieną

Š. m. spalio 4 d. Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras organizavo Kūno kultūros ir sporto dieną Panevėžyje. Kultūros ir poilsio parke vyko orientavimosi varžybėlės „Mokomės orientuotis“. 5-10 metų vaikai susipažino su orientavimosi žemėlapiu, ieškojo kontrolinių punktų, stengėsi greičiau įveikti trasą. Šauniai pasirodė darželių-lopšelių komandos: „Pasaka“, užėmusi I-ąją vietą, „Vaikystė“ – II-ąją ir „Žvaigždutė“ – III-ją vietas. Taip pat nedaug atsiliko ir kitos dalyvavusių darželių-lopšelių komandos: „Voveraitės“, „Taikos“, „Riešutėlio“, „Kregždutės“, Kastyčio Ramanausko. Prisijungė ir mokyklų komandos: „Aušros“ progimnazijos ir Kazimiero Paltaroko gimnazijos. Dalyvavo apie 80 dalyvių.

Po pietų renginys tęsėsi Senvagėje. Vyko mankšta ir vieno rato bėgimas aplink Senvagę. Kartu su dalyviais kūno kultūros ir sporto dieną pažymėjo ir krepšinio klubo „Lietkabelis“ krepšininkai, jie pravedė linksmąją mankštą ir po mankštos, dalyviams apibėgus vieną ratą aplink Senvagę įteikė medalius su kūno kultūros sporto dienos atributika.

2005 m. gimimo ir jaunesnių mergaičių tarpe nugalėtoja tapo Ieva Vieštautaitė, antra – Aurėja Mackevičiūtė, trečia – Brigita Čiukšytė. Toje pačioje amžiaus grupėje berniukų tarpe pirmas finišavo Dovydas Vasiliauskas, antras – Jokūbas Kadžiulis, trečias – Tomas Chainauskas. 2004 metų amžiaus grupėje pirma atbėgo Miglė Mincytė, antra Evelina Savickaitė, trečia Gabrielė Garbauskaitė. Vaikinų tarpe Justas Matuza, antras – Ignas Dailidėnas, trečias – Tomas Srivkinas.

Kūno kultūros ir sporto dieną pažymėjo judėjimu apie 400 dalyvių. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Skip to content